KÜLKER Kosárlabda
Budapest

MENÜ

A Karról:

 

 

A BGF Külkereskedelmi Kara Budapesten, a XVI. kerületben, Mátyásföldön, a Diósy Lajos utcában található. A főiskola az 1991. augusztus 11-i kormányhatározat alapján kapta meg az épületet. A hivatalos átadásra 1997. szeptember 22-én került sor. Az 1997/98-as tanévet már az új iskolaépületben kezdhették meg a hallgatók. Korábban az Ecseri úti épület adott otthont a főiskolának.

Mátyásföld korábban Budapest jómódú polgárságának nyaralótelepe volt. 1887-ben jött létre a mátyásföldi Nyaralótulajdonosok Egyesülete, amely a Beniczky Gábor földesúrtól vásárolt területet osztotta telkekre. Elegáns nyaralóvillák épültek, amelyek közül néhány még ma is áll. 1891-ben az egyesület parkerdőt vásárolt, ez az Erzsébetliget nevet kapta. 1951-ben az Erzsébetligetet Budapest városi tanácsa vette át. Számos, különböző funkciójú épületet építettek, de a terület parkjellege megmaradt.

 

A Külkereskedelmi Kar mindazonáltal azt tartja a legfontosabbnak, hogy úgy oktassa és készítse fel minden hallgatóját az értelmiségi létre, az üzleti illetve nemzetközi kapcsolati munkák területére, hogy értő szakemberként járuljanak hozzá a nemzeti és az egyetemes kultúra terjesztésének emberiséget szolgáló érdekeihez és értékeihez.

Az elmúlt 40 év alatt több tízezer hallgató végzett itt, s helyezkedett el a gazdasági, a politikai és a kulturális élet területén. Jelenleg mintegy 4500 hallgató tanul a Kar különböző típusú képzési programjain. Szakmai körökben ismert és elismert tanszéki oktatók, továbbá a gyakorlati élet minden területéről meghívott hazai és külföldi előadók munkája biztosítja az igényeknek megfelelő magas minőségi szintű oktatást.

 


 

Asztali nézet